Innovative løsninger findes i mødet mellem globalt udsyn og lokalt fokus og inddragelse

Innovative løsninger findes i mødet mellem globalt udsyn og lokalt fokus og inddragelse

Innovate Together

Together Festival er en innovationsfestival, der tror på højt ambitionsniveau og globalt udsyn. Omvendt tror vi også på, at for at være rigtig innovativ, så er det nødvendig at bevæge sig fra det globale udsyn og helt ned til et snævert lokalt perspektiv.

Derfor er vores udgangspunkt “Innovate Together” – hvilket betyder, at alle elementer i vores innovationsspor har en tydelig lokal forankring.

Det betyder ikke, at vi kun ønsker at finde løsninger der virker i Hørsholm. Det betyder, at hvis vi finder løsninger, der virker i Hørsholm – så er der en stor mulighed for at de løsninger også virker andre steder.

Tre udviklingsspor

Together Festival har tre udviklingsspor, der løber parallelt. Alle de tre spor har fokus på fællesskaber og diversitet, men med hvert sit fokus.

Til venstre ses et billede genereret af den kunstige intelligens GPT-3 ud fra sætningen: “folks billede af Hørsholm”. Vi ønsker med de tre spor at komme langt tættere på virkeligheden.

Lane 1

Fashion, livsstil og identitet

Modeindustrien har en afgørende indflydelse på unges selvværd, identitet og forbrug.

Det er ofte et spørgsmål om “fashion,” hvilket fællesskab, man hører til – og om man er inde eller ude.

Hvordan kan modeindustrien bruge sin indflydelse positivt? I skal producere et “item” til festivalen, der illustrerer dette, og I skal skabe initiativer, hvor fashion bruges til at
styrke fællesskaber på tværs.

Design team

Olina Asbæk & Dilayla KOPUZ // IMperfectionists

Lane 2

Fremtidens by

Vi lever i en tid, hvor vi i kølvandet af corona-pandemien i den grad er blevet vant til at handle og interagere online. Samtidig nærmer Amazon sig det danske marked med hastige skridt.

I kølvandet af corona-pandemien er vi blevet vant til at handle og interagere online. Samtidig nærmer Amazon sig det danske marked og byder på endnu mere digitalisering. Det udfordrer livet og sammenhængskraften i landet byer, og kan føre til inaktivitet, ensomhed og stress.

Sammen med et ekspertpanel bestående af ejendomsudvikler og ingeniør, Anette Krarup, CEO i Generous development, ekspert i feministisk byudvikling og indehaver af AIM, Asal Mohtashami og Pernille Schnoor, udviklingschef i headspace Danmark og stifter af Tænketanken Talk for trivsel, stiller Together Festival en challenge til et designteam af dygtige studerende fra Oxford Brookes University School of Architecture:

Hvordan involverer vi lokale fællesskaber i byen i at skabe nye måder at bruge byen på? Hvordan sikres herigennem mangfoldighed og plads til vidt forskellige fællesskaber i byen?

I de kommende 5 måneder skal designteamet sammen med Fremtidsfabrik i dialog med unge fra forskellige miljøer i Hørsholm og herefter oversætte deres behov og drømme til interventioner, der har til formål at transformere et defineret spot i Hørsholm by til et sted for fællesskaber og godt humør.

Lane 3

Digital ytringsfrihed

Digitale fællesskaber har været en nødvendig- hed gennem de seneste to år. Det har vist, at digitalisering også har bagsider.

Ytringsfriheden har også grænser online – hvem sætter dem og hvordan? Hvor går grænsen mellem at beskytte minoriteters rettigheder – og på den anden side retten til ytringsfrihed?

Jeres opgave er at lave en intervention, der involverer borgere i Hørsholm i at undersøge dilemmaerne omkring digital ytringsfrihed.

Design team

Mindfuture Foundation